«Εκβιαστικά» φαίνεται να έθεσε τον όρο απολύσεων στο Δημόσιο η τρόϊκα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου (βλ. εδω) θεωρούνται «πιθανές» οι απολύσεις στον δημόσιο τομέα. Με άλλα λόγια, σίγουρες. Και τις μετράνε κοντά στις 150.000!

Επομένως πλάι στους 850.000 ήδη καταγεγραμμένους άνεργους θα προστεθούν και οι απολυμένοι «δημόσιοι» ώστε να καταφέρουν οι καταστροφείς της χώρας να εφαρμόσουν τους «στόχους» του Μνημονίου και τη μείωση του ελλείματος.

Η κατρακύλα δεν έχει τελειωμό. Το ξεπούλημα άνευ ορίων. Και η θυσία εργαζομένων στο βωμό του κέρδους τους δεν διαχωρίζει «δημόσιους» και «ιδιωτικούς». «Ξένους» ή ντόπιους εργάτες…

Σκεφτείτε τι έχει να γίνει αν σκάσουν εκλογές το προσεχές διάστημα. Το «ρουσφέτι» θα είναι η παραμονή στο Δημόσιο με αντάλλαγμα την πλήρη αφοσίωση και πασοκοποίηση των πάντων! Οι δικοί τους μέσα, οι άλλοι όξω!

Έχουν τελειώσει τα ψέμματα απο καιρό. Οι πλακίτσες και τα καλαμπούρια. Οι θεωρητικολογίες και η στάση αναμονής.

Ή το παίρνουμε χαμπάρι και οργανώνουμε αντεπίθεση με σοβαρή, σχεδιασμένη διάταξη μάχης των λαϊκών δυνάμεων στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, τους χώρους νεολαίας, στους αλλοδαπούς εργάτες.

Ή αφήνουμε τη Χούντα της αστικής τάξης να ρημάξει τα πάντα με τα μέτρα διάλυσης-ξεπουλήματος ενέργειας, υγείας, παιδείας, μεταφορών.