Όπως λέμε Debtocracy, Lamogiocracy και λοιπά συνθετικά, παράγωγα και παράπλευρα του capitalism…

——————————————————————————-

8/4/2008

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, κατέθεσε σήμερα, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού, στη Βουλή, Επίκαιρη Ερώτηση, για τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας που επιχειρεί η κυβέρνηση και την πολιτική της στον τομέα αυτό.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης:

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό

Είναι σαφές πως η κυβέρνηση επιχειρεί με πλάγιο και αδιαφανή τρόπο να εφαρμόσει μια αποτυχημένη συνταγή πλήρους ιδιωτικοποίησης δημόσιων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας με επιδίωξη την κάλυψη των διευρυνόμενων ελλειμμάτων του προϋπολογισμού μέσω ρευστοποίησης δημόσιας περιουσίας.

Αν υλοποιηθούν τα σχέδια της κυβέρνησης, η Ελλάδα θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία τα μεγαλύτερα λιμάνια, το σύνολο των μεγάλων αεροδρομίων, οι τηλεπικοινωνίες, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και άλλοι ζωτικοί τομείς της οικονομίας θα είναι ιδιωτικοί ή και θα ελέγχονται από αντίστοιχους οργανισμούς άλλων χωρών.

Αυτή η πολιτική είναι και ξεπερασμένη και αποτυχημένη. Την εφάρμοσαν μόνο στο παρελθόν ακραία νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις όπως της κ. Θάτσερ και του κ. Μητσοτάκη. Σήμερα, όλες οι κυβερνήσεις, ακόμη και των ΗΠΑ, αντιλαμβάνονται την ανάγκη ελέγχου και ρύθμισης των αγορών για την προστασία της οικονομίας και των πολιτών, ενώ λαμβάνουν μέτρα θωράκισης των στρατηγικών τους επιχειρήσεων -ακόμη και ιδιωτικών – έναντι επιθετικών εξαγορών από κερδοσκοπικά κεφάλαια.

Για το λόγο αυτό, καλείται ο κ . Πρωθυπουργός:

– Να αποσαφηνίσει δεσμευτικά τις προθέσεις της κυβέρνησης ως προς τη διατήρηση του δημόσιου ελέγχου για τον ΟΤΕ, τα ΕΛΤΑ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τη ΔΕΗ, τον ΟΣΕ, την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ και τους άλλους στρατηγικούς οργανισμούς κοινής ωφέλειας της χώρας.

– Να εξηγήσει ποιο όφελος θα έχει ο Έλληνας καταναλωτής αν οι αποφάσεις για τις τηλεπικοινωνίες, για την ηλεκτροπαραγωγή και για τα λιμάνια λαμβάνονται από ξένους επιχειρηματικούς ομίλους αντί του Ελληνικού δημοσίου, καθώς και ποια είναι η σκοπιμότητα της πλήρους ή μερικής παραχώρησης της διοίκησης των επιχειρήσεων αυτών σε ιδιωτικά συμφέροντα αντί της σύναψης στρατηγικών συνεργασιών ή έστω επιμέρους συμπράξεων δημόσιου – ιδιωτικού τομέα όπου αυτό χρειάζεται κάτω από δημόσιο έλεγχο.

Ο ερωτών

Γιώργος Α. Παπανδρέου  

ΠΗΓΗ  (http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/69d0383f-2d52-4f50-81ac-d7f0f917f9c2)

—————————————————————————————-

Το παραπάνω απόσπασμα δεν παρατείθεται για να δείξει πόσο υποκριτές και ψεύτες είναι ο ΓΑΠ και η κυβερνηση του. Το αντίθετο. Είναι πολύ έντιμοι στο να υπηρετούν και να εκφράζουν την τάξη πραγμάτων που βολεύει το σύστημα, και να βάφουν το μαύρο άσπρο ανάλογα με τα συμφέροντα τους. Είναι οι πρώτοι και καλύτεροι στη  δουλειά της εξαπάτησης, όχι γιατι είναι παλιοχαρακτήρες ή δεν έχουν καλή ανατροφή, αλλά γιατί έτσι διαιωνίζεται η παρηκμασμένη εξουσία του καπιταλιστικού συστήματος. Γιαυτό είναι και επικίνδυνοι. Τόσο σαν πρόσωπα, αλλά πολύ περισσότερο σαν πολιτική έκφραση της άρχουσας τάξης και του συστήματος που εκπροσωπούν.

Όσο το γρηγορότερο πάρουν πόδι… Όσο το γρηγορότερο τους στείλει ο λαός στα σκουπίδια της ιστορίας, τόσο το καλύτερο για τις νέες γενιές και τους εργαζόμενους. αυτού του τόπου…Γρηγορείτε!